mittLøten.no
4 minutter lesetid

Prisdryss til kortreist mat under Pultost- og Akevittdagene

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

På tradisjonelt vis ble Mat fra Innlandet arrangert lørdag under Pultost- og Akevittdagene. Også i år fikk juryen en spennende jobb med å finne frem til årets best produkter.

Anne Østby kan fortelle om bra pågang fra utstillerne også i år for å være med på Mat fra Innlandet under Pultost- og Akevittdagene. I tillegg ble årets pultost og beste stand kåret.

Saken fortsetter etter annonsen

Dommerne jobbet lørdag med å smake seg frem til de beste bidragene, og vinnerne ble kåret fra hovedscena lørdag ettermiddag.

Årets vinnere i Mat fra Innlandet:

  • Produkt, sommersmør fra Valmsnes gård
  • Kake/dessert, karamellpudding av geit fra Sollia Ysteriet
  • Spekemat, elgbiff spekepølse fra Trygve Brovold

Vinnere i andre kategorier:

  • Beste stand: Villa Verden
  • Årets pultost: Hedmarkspultost fra TINE
  • Bygdesnadderprisen: Røde Kors (egen sak)
  • Løtenprisen: Løten Nærstasjon Kafé & Landhandleri (egen sak)
  • Årets pultostvenn: Bryn gardsmeieri (egen sak)
ÅRETS SPEKEMAT: Trygve Brovold AS vant prisen for årets spekemat med sin elgbiff spekepølse. Her ser vi produksjonssjef Morten Bråthen og daglig leder Magni Holøien, som får prisen tildelt av Johan Kirkelund fra Pultost- og Akevittdagene.
ÅRETS SPEKEMAT: Trygve Brovold AS vant prisen for årets spekemat med sin elgbiff spekepølse. Her ser vi produksjonssjef Morten Bråthen og daglig leder Magni Holøien, som får prisen tildelt av Johan Kirkelund fra Pultost- og Akevittdagene.
ÅRETS PULTOSTRETT: TINE fikk prisen for årets Pultostrett med sin Hedmarkspultost. På bildet ser vi Johan Kirkelund, Jan Tangnes, Liv Tannåneset og Robert Bergestad.
ÅRETS PULTOST: TINE fikk prisen for Årets Pultost med sin Hedmarkspultost. På bildet ser vi Johan Kirkelund, Jan Tangnes, Liv Tannåneset og Robert Bergestad.
ÅRETS KAKE/DESSERT: Sollia Ysteriet fikk prisen for årets kake/dessert i Mat fra Innlandet, for deres karamellpudding av geit.
ÅRETS KAKE/DESSERT: Sollia Ysteriet fikk prisen for årets kake/dessert i Mat fra Innlandet, for deres karamellpudding av geit.
BESTE STAND: Villa Verden utmerket seg med den beste standen under årets Pultost- og Akevittdager.
BESTE STAND: Villa Verden utmerket seg med den beste standen under årets Pultost- og Akevittdager.
SEPERATORVINNER: I Pultostens Hus var det rigget til seperatorkonkurranse, og denne var det Torunn Mjelde som vant.
SEPERATORVINNER: I Pultostens Hus var det rigget til seperatorkonkurranse, og denne var det Torunn Mjelde som vant.