mittLøten.no
3 minutter lesetid

I dag er det fårikålens festdag. Se her hvor du kan få kjøpt lokalt lammekjøtt

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Fårikål er Norges nasjonalrett. Faktisk vant den konkurransen to ganger, så det er dermed ingen tvil – nordmenn elsker fårikål. I Løten kan du få kjøpt mye lokalt lammekjøtt.

Mattisrud selger hele og halve lam som slaktes i uke 40. På Imset gård kan du få kjøpt årets lammekjøtt fra uke 41. Vil du prøve å lage fårikål allerede i dag finner du lammekjøtt i butikkene – kanskje er det på tilbud i anledning fårikåldagen også?

Saken fortsetter etter annonsen

Ingrid Lekve på Mattisrud gir oss her sine beste fårikåltips:

– Jeg legger kjøtt og kål lagvis med salt og hel pepper mellom laga, og jeg bruker ikke noe mjøl. Jeg lar det stå å koke lenge slik at kjøttet slipper beina skikkelig og kålen er godt kokt. Mange synes fårikål er best på 2. og 3. dagen, men jeg liker best å spise den samme dag. Men den må være skikkelig godt kokt, sier hun.

FÅRIKÅLKUNST: Grytekluter finnes i mange ulike mønster. Her er en fårikålversjon. FOTO: May-Britt D’Este

Lekve oppfordrer folk til å spørre etter lammekjøtt i butikkene.

– Det beste kjøttet til fårikål er gimber (årsgammel hunnsau), men det er dessverre vanskelig å få tak i. Jeg oppfordrer alle til å spørjre etter det i butikken, sier Lekve.

Er du blant de som elsker fårikål kan du kanskje melde deg inn i fårikålens venner. De har blant annet laget bordbrikker til middagen og et sanghefte med sanger om fårikål.

Oppskrift på fårikål finner du her.