Ny storsatsing på Budor neste sommer: – Har utspring i nedskrevne historier

Koiedalen på Budor blir arenaen når friluftsteateret Sirena settes opp fra 15. til 24. juni neste år. Her treffer vi blant annet huldrefigurene Sirena og Byttingen, og ambisjonene er store for oppsetningen!
Bak friluftsteateret Sirena står Eskil Rønningsbakken, og med seg på laget har han mange gode hjelpere. Blant annet Ådne Lyngstad Nilsen og Karoline Gullberg som har skrevet musikken. Forestillingen Sirena spilles i, over og rundt Koiedalsvannet på Budor neste sommer.
– Dette er noe helt nytt, og omhandler huldra og Byttingen. Det er magiske og mytiske vesener som en fant i skogen før, og som en kanskje finner den dag i dag, sier Rønningsbakken.
HUMOR OG MAGI
I forestillingen møter vi huldrefigurene Sirena og Byttingen, fostermor Astrid og hennes to ektefødte sønner, huldrekongen og en rekke mytiske vesener. Historien skildrer med humor og magi, en sommerlig kjærlighetshistorie mellom Sirena og Byttingen.
– Dette er et teaterstykke som har utspring i nedskrevne historier fra Hedmarken, og en del fra Asbjørnsen og Moe. Teksten er nyskrevet med en moderne tilnærming. Barn i dag kjenner ikke så mye til huldra, men avatarer, Harry Potter og liknende magi. Her tar vi barna med tilbake til de gamle historiene, sier Rønningsbakken.
I forestillingen blir det et herlig samspill mellom lyd, lys, tåke og flotte skuespillerprestasjoner. Mange kjenner Rønningsbakken som en utrolig balansekunstner. Dette har han nå lagt på hylla, men i forestillingen blir det selvsagt balansering og sirkusartister som deltar.

KORT REISEVEG FOR MANGE
Ambisjonene er store for friluftsteateret, og med på samarbeidssiden er både Løten kommune og Visit Budor.
Rønningsbakken har ingen problemer med å trekke paralleller til Peer Gynt.
– Arenamessig kan dette bli like stort som Peer Gynt, men for et helt annet publikum. Arenaen er veldig strategisk plassert med tanke på innfartsårene. Mange har bare en halvtimes reiseveg til Budor, eller fra Oslo er det kun halvannen time. Sammenlignet med andre oppsetninger hvor folk må kjøre i timevis ligger dette veldig sentral til, sier Rønningsbakken.
I perioden fra 15. til 24. juni skal det spilles seks forestillinger, og alle starter klokka 23.00 om kvelden. Det gir en flott ramme til forestillingen, og i forbindelse med forestillingene blir det både matservering og aktiviteter. Billettsalget er allerede i gang til neste sommers storsatsing på Budor.