mittLøten.no
2 minutter lesetid

Hvorfor passer pultost og akevitt så godt sammen?

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

I Akevittens Hus på Bøndsen blir det fagforedrag med Abrahamsen & Abrahamsen under Pultost- og Akevittdagene. Kombinasjonen med pultost og akevitt blir temaet.

«Pultostens hemmeligheter og litt akevitt ved Abrahamsen & Abrahamsen» heter fagforedraget som holdes i Akevittens Hus under Pultost- og Akevittdagene. Hva er det som egentlig skjer når melk blir til pultost, og hvorfor passer pultost og akevitt så godt sammen? Det får du svar på om du blir med her.

Saken fortsetter etter annonsen

– Vi har 40 plasser til fagforedraget, og dersom alle plassene blir solgt er det fullt. Vi trenger litt bordplass til smaksprøver, og derfor vil vi ikke slippe inn flere, sier Gotmar Rustad i Akevittens Hus.

Professor emeritus og tidligere rektor ved NMBU, Roger K. Abrahamsen, vil fortelle om hva som egentlig skjer når melk omdannes fra fersk melk til pultost, og hva det er som gir pultosten dens særegne smak.

Ivan Abrahamsen hadde akkurat som sin far Roger K. stø kurs for en meieribasert karriere. I stedet ble han en av verdens fremste akevitteksperter, og har i snart 20 år utvikle prisbelønte akevitter. Ivan vil fortelle litt om akevitt og tar oss gjennom en spennende smaking med kombinasjoner av pultoster og akevitter.